Marmer keukens en keukenbladen

Marmer keukens en keukenbladen

Waanzinnig stijlvol en van alle tijden.. marmer in de keuken. Of het nu gaat om een marmeren keuken, keukenbladen of zelfs beiden, marmer is en blijft bijzonder. Alleen waar komt het eigenlijk vandaan en is het wel zo’n prettig toepasbaar materiaal voor in de keuken? We vertellen u er meer over en inspireren u ondertussen met prachtige marmer(look) keukens en -bladen.

Waar komt marmer vandaan?

Hoewel in Nederland veel marmer afkomstig is uit Italië, wordt er over de hele wereld marmer gewonnen. Vooral Carrara zegt ons iets, dit is dan ook afkomstig uit Italië. In Europa wordt er ook marmer gewonnen op verschillende Griekse eilanden, Turkije, Portugal, Spanje maar ook in België.

Nadelen van marmer

Omdat marmer een relatief zacht gesteente is, in vergelijking met andere natuurstenen, is het ook gevoeliger. Zo is marmer gevoeliger voor zuurvlekken waardoor oppervlakte kan worden aangetast. Ook is het door haar zachtheid gevoeliger voor warmte, krassen en vlekken. Het is een prachtig product met een zeer luxe uitstraling maar kent z’n gebreken. Niet voor niks zijn er daarom verschillende alternatieven op de markt gekomen die wel die rijke uitstraling benaderen, maar de nadelen grotendeels wegnemen.

Alternatief voor echt marmer

Er zijn een aantal materialen die nog beter geschikt zijn voor de toepassing in bijvoorbeeld keukens en badkamers. Denk bijvoorbeeld aan keramiek en composiet. Deze materialen worden mede op basis van natuurlijke materialen samengesteld en kunnen in ieder denkbaar design worden gemaakt. Dus ook in een marmerlook uitstraling.

Op die manier is het goed toepasbaar in panelen, tegels, fronten en bladen. De samenstelling van het materiaal is dusdanig gehard waardoor de nadelen van echt marmer worden weggenomen. En omdat de marmerlook in de keuken zo populair is. Zijn er inmiddels ook hoogwaardige kunststof keukenbladen en fronten verkrijgbaar in dit luxueuze design. Daarmee is het voor vrijwel iedere portemonnee aantrekkelijk geworden om een marmer(look) keuken of keukenblad in huis te halen.

Kookeiland in marmerlook

Een prachtige eyecatcher is het kookeiland dat volledig in marmerlook wordt uitgevoerd. Door de opkomst van de kookplaat met geïntegreerde afzuiging, kiezen steeds meer mensen voor een kookeiland. Laat het keukenblad doorlopen in de wangen van het eiland, dan krijgt de keuken meteen een rijke uitstraling. Of kies ervoor om ook de keukenfronten in dezelfde marmerlook door te trekken. Er is dan nog weinig nodig om de keuken op sfeervolle wijze af te stylen.

Marmerlook keukenblad

Iets minder gewaagd maar zeker niet ondergeschikt is de keuken met een marmerlook keukenblad. Er zijn ontzettend veel verschillende marmer(look) keukenbladen waar u uit kunt kiezen. Wilt u bijvoorbeeld een wit blad met grijze aders of juist een donker blad met lichte aders? Of mag het iets opvallender met een specifieke kleur erin? Een marmerlook keukenblad zorgt direct voor een opvallende keuken.

Zoals gezegd kunt u kiezen voor een echt marmeren keukenblad. Speelt u liever op safe? Kies dan voor een keramiek keukenblad in marmerlook. Klassiek geval: Wel de lusten niet de lasten. Dit geldt ook voor een composiet keukenblad in marmerlook. Zoekt u een interessant geprijsd keukenblad? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een kunststof keukenblad in marmerlook.

Marmer keuken inspiratie

Doe marmer keuken inspiratie op via onze Pinterest pagina. Hier laten wij verschillende soorten marmerlook keukens zien. Of keukens waar marmer op subtiele wijze is verwerkt. Zo krijgt u een goed idee van de mogelijkheden.

Wilt u ook marmer in uw keuken?

Bent u geïnspireerd door de mogelijkheden van marmer in uw keuken? En wilt u wel eens verder praten over uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met Uw Keukenspeciaalzaak bij u in de buurt. Graag denken we mee hoe we uw ideale keuken kunnen samenstellen, speciaal voor u.