Een complete keuken realiseren door vakmensen

Een complete keuken realiseren door vakmensen

Een complete keuken realiseren met de expertise van echte vakmensen. Daarvoor gaat u naar Uw Keukenspeciaalzaak. Bij ons kunt u voor meer dan alleen een keuken terecht. Als u wilt, nemen wij u alles uit handen als het gaat om de complete realisatie van uw keukenruimte. Van het stucen van de muren tot het verlagen van het plafond voor mooie verlichting.

Complete keuken met inbouwapparatuur

Het start met het inventariseren van uw wensen bij uw keukenspecialist. Zo stelt u uw complete keuken met inbouwapparatuur samen. In dit gesprek worden zaken besproken als:

• de beschikbare keukenruimte
• het keukenbudget
• de keukenindeling
• de keukenopstelling
• het keukenblad
• de keukenapparatuur
• het materiaal van de keukenkasten

Als u meer wilt weten over het samenstellen van uw keuken verwijzen wij u naar ons blog: Keuken samenstellen

Dit betreft natuurlijk de complete keuken, maar nog niet de complete keukenruimte. En precies daar kunnen wij het verschil voor u maken.

Misschien moet, voordat uw nieuwe keuken komt, eerst de huidige keuken worden verwijderd. Krijgt uw keuken bijvoorbeeld een andere opstelling? Dan wilt u de muren waarschijnlijk aanpakken. Opnieuw stucen en/of verven bijvoorbeeld. Of wilt u de wanden betegelen? Bespreek deze wensen met uw keukenadviseur. Doordat wij met echte vakmensen werken kan uw keukenadviseur de juiste mensen inzetten voor uw keukenproject.

Het grote voordeel? Uw project wordt vanuit een partij georganiseerd, de lijnen zijn kort, er kan een goede planning worden gemaakt en u weet waar u aan toe bent.

Standbouw keuken

Een goed voorbeeld is standbouw voor uw keuken. Dit wordt steeds vaker toegepast in keukens. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kastenwand die lijkt te zijn ingebouwd in de muur. Een voordeel hiervan is dat u geen stof meer bovenop uw kasten heeft, u niet tegen de zijkant van een kastenwand aan kijkt en de keuken in het geheel rustiger oogt. Onze vakmensen realiseren de standbouw en onze stucadoor zorgt voor een nette afwerking.

Of wilt u graag een koof boven het kookeiland voor uw afzuiging? Ook dat kan door Uw Keukenspecialist worden gemaakt.

Lichtplan keuken

Vaak is verlichting een sluitpost op de begroting. Zonde! Verlichting is functioneel tijdens het werken in de keuken, maar zorgt ook voor sfeer zodra licht kan worden gedimd. Ook kan licht juist letterlijk iets uitlichten. Denk aan een kunstobject of bijzonder detail. Maak daarom van te voren een goed lichtplan voor uw keuken. Samen met uw keukenadviseur plant u voorbereidende werkzaamheden voor een bijzondere keuken.

Uw keuken krijgt de aandacht die het verdiend met de subtiele en functionele verlichting. Ontdek de verlichtingsmogelijkheden voor in de keukenlade of verwerkt in de achterwand van uw keuken. Of kies bijvoorbeeld voor een verlaagd plafond met mooi geïntegreerde spots. Ook hierbij schakelen wij onze vakmensen in die dit voor u kunnen maken.

Hierbij nog een aantal tips van onze vakmensen. Handig om alvast over na te denken voordat u in gesprek gaat met uw keukenadviseur.

Tip voor uw keukenblad

Hoe gebruikt u uw keuken? Hoeveel apparaten staan er bijvoorbeeld op uw aanrecht? Denk aan een koffiezetapparaat, waterkoker (als u niet kiest voor een kokendwaterkraan) en keukenmachine. Veel apparaten kunt u inbouwen, maar mocht u hier niet voor kiezen, maak dan een inschatting van het aantal stopcontacten dat u nodig heeft. Wilt u graag uitpakken i het weekend, dan is het fijn om voldoende stopcontacten in uw keuken te hebben. Denk naast de waterkoker ook aan een staafmixer, keukenmachine en broodrooster. Met slimme en stijlvolle stopcontact-oplossingen verwerken wij dit met een uitsparing in uw keukenblad. Uiteraard wordt er altijd een uitsparing voor de spoelbak gemaakt. Een zeeppomp kan dan ook makkelijk zijn, geen losse pomp op uw aanrecht, maar geïntegreerd in uw keukenblad.

Heeft u een compacte keuken en wilt u hier het maximale uithalen? Denk dan aan een uitklapbaar werkblad wat tegelijkertijd als bar of eettafel kan functioneren. Zet er een paar stoelen bij en u heeft uw eigen chef’s table. Bespreek dit soort wensen met ons zodat wij uw keukenblad op maat realiseren.

Tip voor keuken betegelen

Wilt u graag uw keuken betegelen, bijvoorbeeld de achterwand? U kunt dit door ons laten doen, maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het tegelen van uw keuken. Eén tip van ons: plaats eerst de keuken en ga daarna tegelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de onderste tegel en het werkblad voor een goede kitrand.

 

Tips van de installateur

Twijfelt u tussen een mengkraan of kokendwaterkraan? Naast het gemak waar een kokend waterkraan in voorziet, verbruikt het ook minder energie. De mini boiler voor in uw keuken zorgt namelijk voor de opslag van warm water door het verwarmingselement in het reservoir. Hierdoor wordt niet continue een beroep op de CV-installatie gedaan, bij het gebruik van warm of kokend water. U heeft dus sneller warm water uit uw kraan en verbruikt daarbij minder energie, win-win!

Een tweede tip van de installateur. Bij het samenstellen van een keuken wordt steeds vaker gekozen voor meerdere apparaten, zo ook de bovengenoemde kokendwaterkraan. Dit maakt het gebruik van de keuken gemakkelijker. Houd daarom rekening met uw meterkast. Zijn er voldoende groepen aanwezig om alle apparaten te voorzien van stroom? Bespreek dit met uw keukenadviseur.


Een tip van de keukenmonteur

Als Uw Keukenspeciaalzaak werken wij altijd met een installatietekening. Op die manier komen wij als keukenmonteur niet voor verrassingen te staan bij het monteren van de keuken. Een installatietekening is een schematische weergave van het leiding- en elektrawerk van de keuken. In geval van een nieuwbouwwoning kan dit worden aangeleverd bij de aannemer en wordt dit vanuit de bouw op de juiste manier voorbereid. Wordt er een nieuwe keuken in een bestaande keukenruimte geplaatst? Dan is het de vraag of alle aansluitingen op de goede plek aanwezig zijn. Een installatietekening biedt uitkomst.

Er wordt namelijk ook rekening gehouden met ventilatie-eisen die leveranciers hanteren voor hun apparatuur. Een goed voorbeeld is de koelkast, deze moet genoeg ventilatie hebben om niet op te warmen. Daarom moet er zowel boven als onder de koelkast genoeg ventilatie-ruimte beschikbaar zijn. Dit komt zowel het energieverbruik als de levensduur ten goede. Sterker nog, mocht er een defect zijn aan uw apparaat, dan kan een leverancier vaststellen dat het apparaat onvoldoende ventilatie-ruimte heeft, waardoor het defect is ontstaan. Dit valt dan niet onder de garantie.

En kiest u voor vloerverwarming in uw woning? Vergeet dan natuurlijk niet dat de vloer mogelijk verhoogd wordt waardoor dit ook consequenties heeft voor de uitkomst van de keuken. Met name als u kiest voor standbouw wat betreft de kasten, maar dit heeft mogelijk ook invloed op de aanleg van uw leiding- en elektrawerk.

Aan de hand van een installatietekening kunt u er zelf voor zorgen dat al het leiding- en elektrawerk op de juiste manier is voorbereid, voordat de keuken wordt gemonteerd. Of u laat dit via ons verlopen en wij zorgen met onze elektricien en loodgieter ervoor, dat uw keuken probleemloos kan worden geplaatst!

Geniet van uw slimme keuken

Is uw nieuwe keuken geplaatst? Dan is het nu tijd voor het downloaden en installeren van de handige app voor uw keukenapparaat. Sluit uw keukenapparatuur aan op het Wi-fi netwerk en ontdek een wereld aan mogelijkheden, hoe u uw apparaat op afstand bediend. Meer weten over de slimme keuken?

Meer weten over de realisatie van uw complete keuken?

Lijkt u dit een prettige manier om uw nieuwe keuken te laten plaatsen en de gehele keukenruimte aan te pakken? Zonder allerlei verschillende partijen zelf te benaderen. Maar juist alles geregeld vanuit Uw Keukenspeciaalzaak? Ontdek de mogelijkheden en kom langs bij Uw Keukenspeciaalzaak.