Afzuiging

De afzuigkap als blikvanger

Vroeger zat een afzuigkap verborgen onder een hangkast boven het fornuis. Later werd de afzuigkap juist een blikvanger in de keuken. Een design afzuigkap is tegenwoordig vaak ook een mooie lamp. Er zijn veel verschillende modellen te koop. Kijk eens naar wandschouwkappen en eilandschouwkappen, door gebruik van glas lijken ze minder groot en passen ze eerder dan verwacht.

Afzuiging door downdraft

De volgende trend is het bijna onzichtbare afzuigsysteem. Het Downdraft systeem is uitstekend te gebruiken voor een kookeiland en werkt ook bij het koken op gas.

Wanneer de DownDraft-afzuigkap is uitgeschakeld, is de afzuigkap vrijwel onzichtbaar verborgen in de onderkast. Alleen het stijlvolle glazen bedieningspaneel doet vermoeden dat er hoogstaande techniek achter verborgen zit. In het glazen bedieningspaneel zijn ook de tiptoetsen geïntegreerd.

Afzuiging in de kookplaat

Het allernieuwste in de keuken is de kookplaat met afzuiging. Geen grote afzuigkap meer die boven uw hoofd en de kookplaat hangt, maar juist een strak en elegant ontworpen kookplaat die tegelijkertijd voor een goede afzuiging zorgt. De reden dat mensen een kookplaat met afzuiging kopen is meestal omdat zij een kookeiland hebben en deze zonder ‘dak’ willen houden: een ‘open plan kitchen’, in goed Nederlands. Dus geen afzuigkap boven de kookplaat, en geen buis voor de luchtafvoer. De kookplaat vormt dan één geheel met de afzuiging en de lucht wordt niet boven de plaat afgezogen maar er in.

Vraag nu gratis ons
'speciaal boek voor u' aan!

Wilt u zeker zijn dat u niets over het hoofd ziet bij de aanschaf van uw nieuwe keuken? We hebben alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in ‘een speciaal boek voor u’.

Vraag direct aan