BLOG: in 10 stappen naar uw nieuwe keuken

Keuken kopen tips

Bent u van plan om een nieuwe keuken te kopen en kunt u een paar goede tips gebruiken? Er komt nogal wat bij kijken. Niet alleen het bepalen van het budget, maar ook het oriënteren naar de gewenste keukenapparatuur en het keukenblad. Het kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen als u serieus te werk gaat. Om u daarom op weg te helpen hebben wij een handige checklist voor uw samengesteld.

1. Schrijf uw keukenwensen op

Wat wilt u wel en absoluut niet in uw nieuwe keuken? Door dit voor uzelf helder te hebben geeft dit duidelijkheid in een gesprek met de keukenadviseur. Heeft u dingen in uw huidige keuken die u liever niet meer wilt in uw nieuwe keuken? Neem dit mee in uw niet-wensenlijst.

2. Meet de keukenruimte op

Zorg dat u een tekening op schaal van de keukenruimte heeft. Of meet de ruimte op zodat u een goede indicatie heeft van de afmetingen. Houdt ook rekening bijvoorbeeld de hoogte van een vensterbank of raam en de totale hoogte tot het plafond. Moet er rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een deur in de ruimte? Neem dit mee naar uw afspraak met de keukenadviseur.

3. Lees de beoordelingen van klanten die u voorgingen.

Krijg een indruk van de ervaringen van de mensen die u voorgingen bij de keukenspeciaalza(a)k(en) die u in gedachte heeft. Lees de reviews op beoordelingssites om een indruk te krijgen of de keukenspeciaalzaak mogelijk bij uw wensen aansluit.

4. Oriënteer naar keukenapparatuur, werkblad en type keuken

Op verschillende manieren kunt u zich oriënteren voor de aanschaf van een nieuwe keuken. Zo zijn er bijvoorbeeld magazines en tv-programma’s die u kunnen inspireren. Maar ook online komt u veel te weten over de verschillende mogelijkheden in keukenapparatuur, keukenbladen en merken keukens. Als u van tevoren weet wat u aanspreekt en bent ingelezen, zit u sneller in een goed gesprek met uw keukenadviseur. Niet alle keukenzaken bieden alle keukenapparatuur, type keukenbladen en keukenmerken. Heeft u specifieke wensen? Zorg dan dat u een keukenspeciaalzaak kiest die kan voldoen aan deze wensen.

5. CBW erkende keukenspeciaalzaak.

Is de keukenspeciaalzaak die u wilt bezoeken voorzien van een CBW keurmerk? Dit biedt u als koper namelijk extra garanties en de mogelijkheid om de geschillencommissie in te schakelen in het geval u te maken krijgt met een geschil.

6. Maak een afspraak.

Heeft u zich voldoende georiënteerd naar uw idee? Dan is het nu het moment om een afspraak te maken bij de keukenspeciaalzaak die u op het oog heeft. Natuurlijk kunt u ook eerst een kijkje in de zaak nemen om er een gevoel bij te krijgen. Wilt u graag een intake? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken. De keukenadviseur neemt dan alle tijd voor u en uw keukenwensen.

7. Bespreek uw budget.

Naast het bespreken van uw keukenwensen is het ook goed om uw keukenbudget te delen. Hier wordt vaak wisselend over geschreven op verschillende websites. Bij Uw Keukenspeciaalzaak nemen wij u serieus en gaan wij op een transparante manier het gesprek in. Als u een eerlijk voorstel wilt, is een eerlijke indicatie van uw budget nodig om tot een passend keukenvoorstel te komen. Verderop in dit artikel geven wij een indicatie wat u kunt verwachten van een keuken met een bepaald budget.

8. Keukenmontage en -installatie.

Nu al uw keukenwensen zijn opgenomen blijft de keukeninstallatie nog over. Heeft u voorkeur voor dit proces? Het plaatsen van een nieuwe keuken omvat namelijk drie fasen: het technische voorbereidende werk met leidingwerk, het monteren en het aansluiten van uw nieuwe keuken. Met leidingwerk moet u denken aan factoren zoals waterafvoer, gastoevoer en verlichting. Ligt alles op de juiste positie of moeten er nog leidingen worden verplaatst? Door het voorbereidende werk verloopt het monteren van de keuken voorspoedig. Er hoeven dan namelijk geen aanpassingen meer te worden gemaakt als de keuken wordt geplaatst. Tot slot wordt alle apparatuur aangesloten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar hier kunt u niet bij iedereen vanuit gaan. Maak van tevoren dan ook duidelijke afspraken met uw keukenadviseur hoe u uw keuken het liefst wilt laten plaatsen.

9. Niet direct beslissen.

Bij Uw Keukenspeciaalzaak vinden wij het belangrijk dat u de tijd heeft om een goede beslissing te nemen. Uiteraard verwachten wij wel enige commitment van u als wij al uw wensen hebben omgezet in een voorstel en tekening. Wij vinden het belangrijk dat u met een goed gevoel kunt beslissen. Slaap er gerust een nachtje over en laat het ons dan weten.

10. Wees blij met uw aankoop!

Heeft u besloten om uw keuken bij Uw KeukenSpeciaalzaak te kopen? Wees dan blij met uw aankoop. Ga niet twijfelen en heeft u tussentijds vragen, neem dan contact op met uw keukenadviseur. Wij zorgen ervoor dat u binnenkort kunt genieten van uw nieuwe keuken die voldoet aan uw wensen én budget.

Wat kost een keuken?

Een veelgestelde vraag is ‘wat kost een keuken?’ Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag te geven, daarom geven wij u een inkijkje wat u ongeveer kunt verwachten. Zo krijgt u hopelijk een beter beeld wat u met uw budget kunt. U kunt uiteraard ook onze online prijsberekenaar gebruiken.


Keukenbudget tussen €1.000 - €3.000

Voor dit keukenbudget kunt u beter geen bijzondere keuken verwachten. Denk eerder aan een bouwmarkt keuken, voorzien van basisprincipes zoals koken, koelen en spoelen. Het gaat vaak om een kleine en eenvoudige keuken.


Keukenbudget tussen €3.000 - €5.000

Met dit keukenbudget valt u er precies tussenin. Tussen een bouwmarkt keuken en een ‘gewone’ keuken. Wilt u lang(er) genieten van een nieuwe keuken dan adviseren wij u om nog even door te sparen waardoor u net iets meer mogelijkheden heeft bij het samenstellen van uw nieuwe keuken.


Keukenbudget tussen €5.000 - €10.000

Een normale en goed uitgevoerde keuken is verkrijgbaar met dit keukenbudget. Denk ook aan de betere en bekende keukenapparatuur. Kies met dit budget voor de complete set keukenapparatuur, waaronder een vaatwasser. En ook een kokend-water kraan is mogelijk met dit budget. Uiteraard allemaal afhankelijk van uw wensen.


Keukenbudget tussen €10.000 - €20.000

Dit is het gemiddelde budget dat door een Nederlander wordt besteed aan een keuken. Met dit budget kunt u ook veel kanten op. Denk aan uitgebreidere keukenapparatuur, waaronder een stoomoven of ingebouwde koffiemachine. Maar ook een stenen keukenblad en een ruimere keuken behoren eventueel tot de mogelijkheden.


Keukenbudget tussen €20.000 - €30.000

Heeft u een uitgebreide wensenlijst voor uw keuken? Met dit keukenbudget heeft u veel mogelijkheden. Laat een goed keukenontwerp maken en overweeg bijvoorbeeld luxe keukenapparatuur zoals een warmhoudlade of wijnklimaatkast, naast de complete set keukenapparatuur. Een mooie woonkeuken ligt met dit budget binnen handbereik.


Keukenbudget van meer dan €30.000

Het mag voor zich spreken dat als u €30.000 of meer te besteden heeft, u kunt kiezen voor een zeer luxe keuken met alles erop en eraan. Maak een afspraak bij een luxe keukenspeciaalzaak die tegemoet kan komen aan al uw keukenwensen en daarbij speciale materialen kan leveren. Zo kunt u kiezen voor een unieke en bijzondere keuken.

Maak uw keuken
extra speciaal!

Wilt u uw nieuwe keuken kopen bij de keukenspecialist? Kom dan langs bij Uw Keukenspeciaalzaak. Om uw nieuwe keuken extra speciaal te maken krijgt u van ons tussen 1 maart en 30 april 2019 een waardebon van BergHOFF t.w.v. €250,00 als u een nieuwe keuken aanschaft. Geen verleidelijke cadeaus, maar handige keukenhulpjes om u snel thuis te voelen in uw nieuwe keuken.

Bekijk actie