Koken

Koken op gas

Een van de meest populaire manieren van koken is nog steeds koken op gas. Liefhebbers van koken zweren nog steeds bij de 'ouderwetse' gaskookplaat. Bakken, grillen, koken en wokken: het kan allemaal en elke denkbare pan is te gebruiken op een gaskookplaat. Er zijn verschillende soorten gaskookplaten: zoals kookplaten met een wok-ring of bv met een pit voor een vispan. PITT Cooking is één van de laatste ontwikkelingen.

Een kookconcept waarbij losse gaspitten rechtstreeks in je aanrechtblad worden geïntegreerd. Met de techniek verborgen onder het aanrechtblad geef je niet alleen je keuken een unieke uitstraling, ook kunnen op deze manier de gaspitten verder van elkaar vandaan worden geplaatst.

Een nadeel van een gaskookplaat ten opzichte van een inductie- of keramische kookplaat kan zijn dat het schoonmaken van de plaat een lastiger klusje is.

Inductie koken

Wie van snel – maar wel van de nieuwste technieken houdt – kiest voor inductie. Doordat de pan via magnetische spoelen in de kookplaat direct verhit wordt, verliest u bijna geen warmte en is het dus zuinig in gebruik. Een inductiekookplaat koelt na gebruik snel af en is makkelijk schoon te maken.

Bij de nieuwste generatie kun je zelf de kookzones instellen waarop je kookt en heb je prachtige varianten met in de kookplaat ingebouwde afzuiging waardoor je geen afzuigkap meer nodig hebt boven je kookplaat.

Keramisch koken

Keramisch koken is koken op elektriciteit. Onder de glasplaat bevinden zich hittespiralen die zorgen voor opwarming. Ten opzichte van inductie en gas kan het opwarmen en afkoelen van de plaat een tijdje duren. Waar u een gaspit eenvoudig lager kunt zetten, werkt dit bij een keramische kookplaat helaas anders omdat de kookplaat niet snel genoeg afkoelt. Het grootste voordeel: de plaat is na afkoeling eenvoudig schoon te maken.

Vraag nu gratis ons
'speciaal boek voor u' aan!

Wilt u zeker zijn dat u niets over het hoofd ziet bij de aanschaf van uw nieuwe keuken? We hebben alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in ‘een speciaal boek voor u’.

Vraag direct aan