Arte

Een keukenblad
met een goed gevoel

Uit recent uitgevoerd onderzoek (bron: GFK en b-open), blijkt dat consumenten steeds meer open staan voor duurzame aankopen. Bijna de helft van de Nederlandse consumenten (48%) let bij de aanschaf van producten of diensten op duurzaamheid. Of het nu gaat om een eitje in de supermarkt of een bankstel voor 10 jaar. Een ontwikkeling die we bij Arte, leverancier van stenen keukenbladen, graag zien. Vanuit de overtuiging dat duurzaam ondernemen de toekomst wordt, is Arte hier jaren geleden al mee gestart. Dit alles zodat u echt kunt genieten van Arte. Zowel op gebruiksgemak als emotioneel vlak.

Meer weten? Maak een afspraak in de showroom

Jarenlang genieten van
de beste kwaliteit 

Arte biedt u graag een stenen werkblad van de beste kwaliteit mét oog voor het milieu, mens en maatschappij.

Graniet

Ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt is afkomstig uit India. Een land waar nog altijd veel kinderarbeid te vinden is. Vanuit de overheid heeft Arte ondersteuning ontvangen om kinderarbeid effectief aan te pakken. Om kinderarbeid en schuldslavernij te bestrijden in groeves werkt Arte samen met TFT, The Forest Trust. TFT is een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor het milieu en de mensenrechten. Het verduurzamen van de steenindustrie is een noodzakelijk en zinvol traject, maar er is nog veel meer te doen.

 

Niet alleen binnen, maar ook
buiten de groeves

Om nog een stapje verder te gaan wil Arte, naast het bestrijden van kinderarbeid in de groeves, ook actief zijn in de dorpen om de groeves heen. Met het Arte Right To Education project in India wil Arte de kinderen uit het gebied van de groeve naar school brengen, zodat deze kinderen fulltime onderwijs in formele scholen ontvangen. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes of het soort werk dat kinderen doen, immers heeft elk kind recht op onderwijs.

 

Meer weten? Maak direct een afspraak

Vraag nu gratis ons
'speciaal boek voor u' aan!

Wilt u zeker zijn dat u niets over het hoofd ziet bij de aanschaf van uw nieuwe keuken? We hebben alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in ‘een speciaal boek voor u’.

Vraag direct aan