Een keuken speciaal voor Melita en Howard

Een keuken speciaal voor Melita en Howard

Melita (40) is getrouwd met Howard (42), ze hebben drie kinderen, Gio (15), Jamie (12) en Carlos (9). De keuken is de centrale plek in huis. “Er staat altijd iets in de oven of te pruttelen op het fornuis.”

Melita: “De keuken is de centrale plek in huis waar iedereen op verschillende momenten van de dag samenkomt. ‘s Ochtends ontbijten we met zijn vijven aan tafel, ik maak de lunchtrommels voor de twee jongsten, Jamie en Carlos. Tussen de middag of na school zitten de kinderen hier vaak met vrienden aan de grote ronde tafel, het is altijd een gezellige drukte. ‘s Avonds proberen we zoveel mogelijk samen te eten, door de week lukt dat niet altijd, want we hebben allemaal een drukke agenda; Gio zit op atletiek, Jamie op streetdance en Carlos op basketball, Howard is trainer van het team van Carlos en basketbalt zelf ook, en ik ga naar zangles en de sportschool. Ik zorg er daarom voor dat iedereen voor of na het trainen altijd zelf een bordje warm eten kan opscheppen.

Het is hier echt de zoete inval, iedereen is welkom om aan te schuiven om te blijven eten, er is altijd genoeg. Ik ben dol op bakken en koken en er staat altijd wel iets in de oven of te pruttelen op het fornuis, van spekkoek en cheesecake tot roti kip of een grote pan stamppot met rookworst. Onze keuken is heel gebruiksvriendelijk, dat vind ik belangrijk. Ik heb daarom ook heel bewust gekozen voor een oven op ooghoogte, zodat ik niet steeds hoef te bukken om mijn taarten of ovenschotels in de gaten te houden. Het ruime stenen werkblad en de tegelvloer zijn eenvoudig schoon te houden, net als de grote infusie kookplaat, een schone keuken vind ik belangrijk. Net als voldoende kastruimte om alle keukenspullen en proviand in op te kunnen bergen.

Bij Uw KeukenSpeciaalzaak doe je zaken met de eigenaar en je merkt echt dat ze veel ervaring hebben en goed meedenken, bijvoorbeeld over de meest praktische indeling. De ramen met uitzicht op de tuin maken het extra ruimtelijk en licht. De houtlook van de kastjes maakt het een warme, knusse plek waar we allemaal graag zijn.”

Lees meer verhalen van klanten