Een keuken speciaal voor Paul en Sacha

Paul (35) en Sacha (32) hebben samen hun eerste huis gekocht. Het is strak en modern ingericht, maar straalt warmte uit, ook in de keuken. “We vinden het belangrijk dat mensen zich hier welkom voelen.”

Paul: “Het was een grote wens van ons om een keukeneiland te hebben dat tegelijk functioneert als een bar, waar vrienden tijdens het koken aan kunnen schuiven voor een wijntje en een hapje vooraf. Er is genoeg ruimte om uitgebreid te koken, echt ideaal is het dat ik me tijdens het koken alleen maar om hoef te draaien om groenten te kunnen wassen of kookspullen af te spoelen. Op het aanrecht is ook voldoende plek voor mijn favoriete keuken gadgets, zoals een keukenmachine, en mijn Creuset pannen.”

Sacha: “Paul is de kok van ons tweeën, hij tovert de meest geweldige gerechten op tafel, ik ben geen keukenprinses, maar ik assisteer hem graag met snijden. En met het opeten van al dat lekkers natuurlijk, haha. Iedere maand geven we een etentje voor vrienden en dan pakken we flink uit. Grenzend aan onze open keuken hebben we daarom ook een lange tafel met genoeg stoelen voor alle gasten, we vinden het belangrijk dat mensen zich hier welkom voelen.”

Paul: “Dit is ons eerste huis samen, we waren het er meteen over eens dat we het strak en modern wilden inrichten, maar dat het niet kil en steriel moest worden. Daarom hebben we in de keuken gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals betonnen werkbladen, mat zwarte kastdeurtjes en zilveren greepjes, in combinatie met houten planken en cognacleren barstoelen. Heel blij zijn we met de parketvloer, die doorloopt in het hele huis en voor eenheid en een warme uitstraling zorgt.”

Sacha: “Vanuit de keuken kijk je in de woonkamer, met als eyecatcher een stapel haardhout tot aan het plafond. In de winter gaan we na het eten meestal bij de open haard zitten. Iedere week haal ik verse bloemen voor in de keuken. Zo’n groot boeket in een vaas staat niet alleen mooi, het geeft de keuken ook extra kleur, net als het frisse groen van de vingerplant. We krijgen niet alleen complimentjes over onze lekkere etentjes, maar ook altijd over onze mooi ontworpen keuken, hoe leuk is dat?”

Lees meer verhalen van klanten