Vragen

Wat kost een nieuwe keuken?

Wat een nieuwe keuken kost, is afhankelijk van uw wensen. Bij Uw KeukenSpeciaalzaak stellen we uw keuken op maat voor u samen. Een richtlijn geven is daarom lastig. Uw KeukenSpeciaalzaak doet er alles aan om u de best mogelijke keuken binnen uw budget te bieden. We zijn eerlijk en oprecht over de kosten en geven openheid van zaken, zonder verrassingen of addertjes onder het gras. U kunt er grofweg op rekenen dat de helft van het budget naar keukenapparatuur gaat. Dit is dus een groot deel van de aanschafprijs van een keuken. Wilt u een indicatie van de aanschafprijs? Gebruik dan onze keukenkostenplanner. Vul op uw gemak uw wensen in en de keukenkostenplanner berekent de prijs.

Is in mijn ruimte een passende keuken in te bouwen?

Ja, voor iedere ruimte hebben we een passende oplossing. Bij Uw KeukenSpeciaalzaak zijn we gespecialiseerd in het slim indelen van ruimtes. Iedere keuken is maatwerk. Iedere ruimte en iedere consument is immers anders. We nemen uitgebreid de tijd om naar uw ideeën en wensen te luisteren. Vervolgens komen we met concrete voorstellen en opties die exact passen bij wat u zoekt. We proberen binnen uw mogelijkheden simpelweg zoveel mogelijk keuken voor u te realiseren.

Wat is het verschil tussen installeren en monteren?

Installeren (of aansluiten) is zorgen dat elektra, water en eventueel gas in de keuken worden aangesloten op de keukenapparatuur. Monteren is alleen het opbouwen van de keuken, eigenlijk niets meer dan het plaatsen van de keukenkasten. Hierbij wordt er dus vanuit gegaan dat het leidingwerk en de elektra allemaal al op de juiste plek zitten. Let hier dus goed op bij de aanschaf van uw nieuwe keuken. Uw KeukenSpeciaalzaak levert altijd ‘all-in’. Uw nieuwe keuken wordt dus degelijk gemonteerd en de apparatuur wordt professioneel ingebouwd, aangesloten én gecontroleerd, tenzij dit op uw verzoek anders is overeengekomen. U krijgt nooit te maken met extra kosten of onverwachte verrassingen achteraf.

Is er kwaliteitsverschil tussen keukenkasten?

Jazeker. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat gebruikt wordt, maar ook scharnieren en techniek van de lades. Uw KeukenSpeciaalzaak werkt uitsluitend met geselecteerde leveranciers die keukenkasten duurzaam produceren, altijd maatwerk kunnen leveren en vanuit de juiste basismaterialen hun kasten opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan vezelplaat; ijzersterk materiaal dat onder hoge druk geperst is. En omdat we zó zeker zijn van onze keukens, geven we u bovenop de wettelijk verplichte 2 jaar garantie nog eens 3 jaar extra. Zo kunt u 5 jaar lang zorgeloos genieten van uw kwaliteitskeuken.

Wordt mijn keuken vooraf ingemeten?

Absoluut! Uw KeukenSpeciaalzaak meet de keuken van tevoren netjes in. Zo weten we zeker dat uw nieuwe keuken naadloos past en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wat is de ideale werkhoogte voor mijn keukenblad?

De standaardhoogte van een aanrecht is 90 cm. Maar let op, dit is een richtlijn. De ideale werkhoogte is afhankelijk van uw lichaamslengte. Zo kan de hoogte variëren van 85 tot zelfs 100 cm. Neem contact op met onze adviseurs om de juiste hoogte van het aanrecht te bepalen, voor een ergonomische houding. Zo voorkomt u rug-, nek- en schouderpijn. Bij Uw KeukenSpeciaalzaak is iedere keuken maatwerk, zo ook de hoogte van het aanrecht.

Moet mijn meterkast altijd worden aangepast?

Niet altijd. Dit is afhankelijk van de keukenapparatuur die u kiest. Een vaatwasser of kokendwaterkraan vraagt meestal om een aparte groep. Uw KeukenSpeciaalzaak adviseert u hierin. We hebben ook de juiste experts om eventuele aanpassingen in de meterkast door te voeren. Geen zorgen, wij laten uw niet zomaar achter met een overvolle (lees: verhitte) meterkast. We bespreken de belasting van uw meterkast al in het voortraject. Ook bij de oplevering lopen we alles netjes na en controleren we samen of alles werkt zoals dat zou moeten.

Hoe weet ik dat ik een energiezuinig apparaat koop?

U kunt het beste het energielabel checken. Dit geeft een goede weergave van de energiezuinigheid van uw keukenapparatuur. Hier ziet u de beschikbare energielabels en de betekenis ervan. Uw KeukenSpeciaalzaak heeft uiteraard alle A-merken keukenapparatuur te koop, met de topmerken AEG, Miele en Siemens als ‘Beste Keus’. Deze toonaangevende merken hechten veel waarde aan duurzaamheid en lopen voorop als het gaat om energiezuinigheid.

Hoe krijg ik goede verlichting boven mijn inductiekookplaat met afzuiging?

Inbouwspots in het plafond, ledstrips of een afzetplank met verdekte bevestigingen zijn manieren om verlichting boven uw inductiekookplaat te creëren. Steeds meer mensen kiezen voor een inductiekookplaat met afzuiging. De afzuigkap vervalt dus. Net als de verlichting in de afzuigkap. Met slimme oplossingen, zoals eerder omschreven, kunt u toch goede verlichting creëren. Om gericht advies te kunnen geven, kijken de deskundige adviseurs van Uw KeukenSpeciaalzaak graag met u mee naar het ontwerp van uw droomkeuken. We zijn ervan overtuigd dat we samen tot een praktische en smaakvolle oplossing komen voor goede verlichting boven uw inductiekookplaat met afzuiging.

Is een kokendwaterkraan veilig met kleine kinderen in huis?

Jazeker. Alle kokendwaterkranen van Uw KeukenSpeciaalzaak zijn voorzien van een kinderslot. Ook hebben onze kokendwaterkranen een beveiliging dat kokend water nooit zomaar met een draai aan de knop uit de kraan komt. We nemen uw veiligheid en die van uw kinderen bijzonder serieus bij Uw KeukenSpeciaalzaak!

Kan een kookeiland ook in een kleine ruimte worden toegepast?

Een kookeiland heeft best wat ruimte nodig. Houd rekening met minimaal 90 cm rondom het kookeiland voor een ruimtelijk gevoel. Anders wordt het erg krap en oogt de ruimte ook vol. Heeft u net niet genoeg ruimte? Kies er dan bijvoorbeeld voor om één zijde tegen een muur of wand te plaatsen. Twijfelt u of een kookeiland past? De adviseurs van Uw KeukenSpeciaalzaak maken het graag visueel voor u met een 3D-tekening. Zo kunt u beter inschatten wat haalbaar is, maar ook praktisch en esthetisch. U ziet het, er is heel veel mogelijk. ‘Kan niet’ bestaat niet bij Uw KeukenSpeciaalzaak. Laten we samen kijken naar de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Wat is de leveringstijd van een keuken?

Houd rekening met een leveringstijd van 8 tot 12 weken voor uw nieuwe keuken. Dan zit u meestal wel goed. De werkelijke leveringstijd is afhankelijk van de beschikbaarheid van uw specifieke droomkeuken. Het merk, type keuken of soort materiaal zijn vaak bepalend. Zo heeft een hoogglans gelakte keuken vaak een langere productietijd door de droogtijd die tussen het aanbrengen van meerdere laklagen zit. Terwijl een kunststof front meestal sneller beschikbaar is. Daarnaast moeten we ook voldoende vakmensen beschikbaar hebben voor de montage van uw keuken. Bij Uw KeukenSpeciaalzaak zijn we graag eerlijk over de levertijd, zodat u weet waar u aan toe bent.

Is er kwaliteitsverschil tussen apparatenmerken?

Jazeker, maar Uw KeukenSpeciaalzaak verkoopt alleen keukenapparatuur van topkwaliteit. Daar kunt u vanuit gaan. Alle keukenapparatuur die wij aanbieden, heeft een lange levensduur en goede garantie van 5 tot zelfs 8 jaar. De merken die we verkopen, hebben we zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit. Dit zijn: AEG, ATAG, Miele en Siemens. Stuk voor stuk kwaliteitsmerken, allemaal met specifieke eigenschappen. Hoe weet u welk merk u het beste kunt kiezen? Natuurlijk adviseren wij u graag over de verschillende soorten en gebruiksfuncties. Of breng een bezoekje aan de showroom van de fabrikant en laat u zich daar uitgebreid informeren

Hoe lang zit ik in de rommel bij de montage van een nieuwe keuken?

Gemiddeld twee tot drie werkdagen, als het alleen het demonteren van de oude keuken en monteren van de nieuwe keuken betreft. Moet er meer gebeuren, zoals bouwkundige werkzaamheden om de ruimte aan te passen? Dan duurt het langer. Hoelang precies, is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Daar geven we u graag persoonlijk antwoord op, afgestemd op uw situatie. Hoe dan ook, de monteurs van Uw KeukenSpeciaalzaak doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door stucloper op de vloer te plaatsen, gereedschap met afzuiging te gebruiken en indien mogelijk wordt de ruimte met zeil afgeschermd.

Moeten wij zelf ons leidingwerk laten aanpassen?

Dat kan, maar het hoeft niet. In het ontwerp van uw keuken is ook een leidingschema opgenomen. U kunt zelf aan de slag gaan, maar wij van Uw KeukenSpeciaalzaak doen het liever zelf om onduidelijkheid te voorkomen. Het leidingwerk is namelijk een nauwkeurige klus. Onze vakmensen hebben de nodige kennis en ervaring. Zo weten we zeker dat het leidingwerk klopt.