De nieuwste keukentrends

Keukentrends 2019
De nieuwste keukentrends

Benieuwd naar de keukentrends van 2019? Bent u aan het rondkijken voor een nieuwe keuken en wilt u weten wat de huidige keukentrends zijn? Uw Keukenspeciaalzaak heeft de keukentrends van 2019 voor u samengesteld.

Verfijnde industriële keuken

De trend voor 2019 is de verfijnde industriële keuken. De stoere keuken met zwarte metalen rekken en donkere keukenkasten wordt iets verfijnder. Het harde zwarte metaal verandert naar een antracietgrijze kleur waardoor het een minder harde uitstraling heeft. Ook is het opvallend dat er veel meer details te zien zijn. Denk aan een mooie afwerking van schroefjes en het ophangwerk. Ook wordt de keuken iets minder robuust doordat het op pootjes wordt gezet, dit maakt het luchtiger en tegelijkertijd luxer.

Metaal in de keuken

Naast het zwarte of antraciet grijze metaal mag het voor sommigen nog iets gewaagder met metalen of metaal-look keukenkasten. Denk aan messing, mat goud of brons. Een gewaagde keuze maar door het te combineren met andere natuurlijke materialen oogt de keuken erg chique.

Compacte keuken vs woonkeuken

Opvallend is de derde keukentrend. Er ontstaat steeds meer een tweedeling wat betreft de grootte van de keuken. Met name de jongere generatie kiest eerder voor een compacte keuken. Zij wonen vaker in de binnenstad en maken regelmatig gebruik van de restaurants in de buurt. Uitgebreid koken voor vrienden, laat staan voor henzelf, wordt minder gedaan. Daarbij kiezen ze liever voor een multifunctionele keuken met handige elementen. Denk aan een inklapbare keukentafel of bureau, vanwege de compactheid van de woning.

De iets oudere generatie geeft juist liever de voorkeur aan een ruime keuken of zelfs complete woonkeuken. De keuken wordt dan eerder een meubelstuk en een verlengde van het woongedeelte. Uitgebreid koken en met vrienden gezellig tot in de late uurtjes natafelen is voor hen belangrijk.

   

Hidden kitchen trend

In het verlengde van de compacte multifunctionele keuken ligt de hidden kitchen trend. Het gaat hier om het kunnen verbergen van de keuken. Een compacte woonruimte kan snel rommelig of druk ogen. Door te werken met een mooie schuifdeur of speciale wand, is de keuken alleen in het zicht wanneer dat nodig is. Zo lijkt het bijvoorbeeld eerder een hoge kastenwand en geeft het rust aan de woonruimte.

Kleuren voor keukens

Benieuwd welke kleuren het helemaal worden voor de keuken? Terracotta-achtige oranje tinten worden veel teruggezien in de keuken. Ook flamingo en abrikoos-kleurige tonen, die het iets zachter maken.

Zwart, goud en koper blijven populair maar worden aangevuld met rijke kleuren en bloempatronen in stoffen.
Daarnaast worden fluor kleuren, voor de meer uitgesproken mensen onder ons, helemaal de trend. Hard oranje wordt bijvoorbeeld gecombineerd met turquoise. Kortom complementaire kleurcombinaties met harde felle kleuren.

Keuken met natuurlijke materialen

Een keuken met natuurlijke materialen (of natuurlijk ogende materialen) blijft onverminderd populair. Beton, grijs, zwart en wit gecombineerd met hout is veel terug te zien. Waar eerst vooral gekozen werd voor harde en rechte hoeken, wordt een hoek nu vaker afgerond. Dit geeft meteen een zachtere uitstraling. Ook marmer en marmerlook materialen combineren hier goed bij. En bij voorkeur zwart met een grijs-witte ader of juist omgekeerd, wit marmer met een grijs adertje.

   

Opvallend is ook dat glas weer terugkomt, gekleurd glas. Glas dat vervaagt van kleur. Bijvoorbeeld in een keukendeur met zwarte of messing omlijsting en daarin het glas verwerkt. Bovenaan begint dit met een intense petrol kleur en verloopt naar beneden naar een lichtblauwe zachte tint.

Keukens donker hout

Enige tijd geleden werd een lichte keuken vooral gecombineerd met licht hout of behandeld white wash eikenhout. Nu ziet u dat er steeds vaker gekozen wordt voor donker houten keukens. Warme materialen waarbij de eik niet meer behandeld wordt met white wash. De grove houtstructuur wordt mooi zichtbaar in het donkere hout.

Buitenkeuken

Niet alleen binnen gebeurt er veel in de keuken. Er ontstaat een ware buitencultuur. De zon lijkt steeds vaker en langer te schijnen in Nederland en dit brengt met zich mee dat we ook graag buiten koken. Van eenvoudige eigen gemaakte kooktafels tot complete verrijdbare buitenkeukens van materiaal wat zowel geschikt is voor binnen als buitengebruik. Een complete unit met daarbij de keramische barbecue waar werkelijk alles op gemaakt kan worden. Van vlees en visgerechten tot het bakken van brood en taart.

Meer weten over de
keukentrends van 2019?

Wilt u graag meer weten over de keukentrends van 2019? Of wilt u graag deze keuken inspiratie omzetten in concrete plannen voor uw nieuwe keuken? Kom dan langs bij Uw Keukenspeciaalzaak in de buurt en wij adviseren u hier graag bij.