Keukentrends 2020

Keukentrends 2020

De nieuwste keukentrends voor 2020 hebben wij speciaal voor u samengesteld. Dit bespaart u tijd en zo bent u binnen no-time op de hoogte van de laatste keukentrends.


Nieuwste keukentrends

De nieuwste keukentrends zijn sober, multifunctioneel en gericht op gemak. Klinkt als helemaal van deze tijd, toch? Om goed geïnformeerd binnen te stappen bij uw keukenspecialist nemen wij u mee in de 7 keukentrends van dit moment.


1. Woonkeuken

Groot of klein, een woonkeuken is geschikt voor ieder huis. Het vormt het kloppend hart doordat iedereen hier gemakkelijk aanschuift. Van ontbijten met het gezin tot een lange avond sfeervol dineren met vrienden. Dit hoeft trouwens niet altijd aan een keukentafel te gebeuren. Een mooie bar, verwerkt aan het (schier)eiland, biedt vaak voldoende ruimte voor een gezellig samenzijn.

  

2. Natuurlijke keuken

De natuurlijke keuken is in trek. Dit kan simpelweg door het toepassen van natuurlijke materialen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook keukenblad gecombineerd met donker fineer houten kasten. Of pak het eenvoudiger aan en werk veel met groene kamerplanten en kruidenrekjes in uw keuken. Steeds meer keukenmerken leveren mooie bijpassende accessoires voor in uw keuken zoals de kruidenrekjes of strakke keukenplanken. Door het verwerken van al dat groen in uw keuken wordt buiten naar binnen gehaald. Naast de kleur- en structuur keuze van uw materialen wordt er ook steeds meer aandacht gevestigd of het om duurzame materialen gaat. Productieprocessen worden transparanter en bieden daarmee letterlijk een kijkje in de keuken. Zo kunt u bewuste keuzes maken.

  

3. Donkere keukens

Het is een keukentrend die al eerder is ingezet, maar nog steeds overeind blijft. De donkere keuken. Waar voorheen veelvuldig werd gekozen voor witte of lichte kleur keuken, verschuift de vraag steeds meer naar een zwarte of donkere kleur keuken. Een donkere keuken brengt in veel gevallen veel sfeer met zich mee. Omdat het toch om natuurlijke tinten gaat, vallen donkere keukens niet snel uit de gratie en zijn het vaak tijdloze keukens.

  

4. Slimme keukenapparatuur

Tegenwoordig laten wij ons graag op een goede manier bedienen, waarom dan ook niet thuis in de keuken? Slimme keukenapparatuur kan daarbij een handje helpen. Denk aan kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Vaatwassers met een lift waardoor u niet onnodig meer hoeft te bukken. De koelkast die bijhoudt welke producten moeten worden aangevuld op uw boodschappenlijst. Of de oven die met uw app kan worden bediend en daarmee zichzelf vast gaat voorverwarmen. Bij thuiskomst hoeft u alleen nog even de pizza erin te schuiven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van keukenapparatuur die het ons makkelijker maakt om op een snelle of chef-waardige manier ons eten te bereiden.

  

5. Bijkeuken

Heeft u een onbepaalde ruimte in huis? Of bent u in de mogelijkheid om een slimme ruimte te creëren? Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van een bijkeuken. Standaard heeft iedereen te weinig opbergruimte en wat biedt dan uitkomst? Een bijkeuken met extra veel kastruimte en slimme opbergsystemen om uw huis opgeruimd te houden.

  

6. Metalen details

Voor de natuurgetrouwe liefhebbers die het net een tikkeltje stoerder willen, is er de keukentrend met metalen details. Denk aan een strakke moderne keuken met een robuust RVS fornuis. Of wat dacht u van een goudkleurige kraan met bijbehorende spoelbak en gelijk kleurige keukengrepen. Het geeft uw keuken direct een compleet andere uitstraling.

  

7. Minimalistische keuken

Een keuken die kracht uitstraalt door zijn eenvoud, een minimalistische keuken. Werk met strakke en gladde materialen om dit na te streven. Zo min mogelijk apparatuur in het zicht en slimme laden en opbergmogelijkheden om uw aanrecht zo opgeruimd mogelijk te hebben. Een clean desk policy, maar dan in uw keuken. Voor rust en een opgeruimd gevoel.

  

Meer weten over de laatste keukentrends?

Wilt u meer weten over de keukentrends van 2020? Laat u dan adviseren door Uw KeukenSpeciaalzaak. Onze ervaren adviseurs vertellen u er graag meer over. Ontdek uw dichtstbijzijnde keukenspeciaalzaak!