Keukentrends 2021

Wat zijn de keukentrends voor 2021?

Bent u zich aan het oriënteren voor een nieuwe keuken en bent u benieuwd wat de keukentrends van 2021 zijn? Pak een kop koffie en ga er lekker voor zitten tijdens uw inspiratietour langs de laatste keukentrends.

Metalen keukens

De eerste keukentrend van de lijst is de metaal kleurige keuken. Metalen keukenkasten met een subtiele glans zorgen voor een compleet nieuwe uitstraling van de keuken. Vooral bronzen keukens zijn populair maar ook andere metallic-tinten winnen terrein. Dit in combinatie met een granieten keukenblad met goudglans erin verwerkt, maakt de keuken pas echt speciaal. Een eyecatcher die uit niets anders dan natuurlijke materialen bestaat.

Van rauw naar elegant

Lange tijd was de rauwe robuuste keuken in. Nu maakt deze trend plaats voor de elegante keuken. Wel met stoere details zoals rookglas kasten en zwarte grepen. Er is meer ruimte voor een fragiel lijnenspel en de keuken bestaat uit luxer ogende materialen. Denk bijvoorbeeld aan het marmerblad met groene aders. Of de ton-sur-ton kleurstelling van een keuken die zorgt voor een luxe en stijlvolle look.

Van keuken naar interieurmeubel

Opvallend is dat de keuken steeds minder als traditionele keuken wordt ontworpen. Zo hebben schuifdeuren hun intrede gedaan waardoor een complete kastenwand of een interieurmeubel ontstaat. Door de schuifdeuren open te schuiven komen er keukenkasten en eventuele werkruimte tevoorschijn. Een mooie functionaliteit die goed tot uiting komt in zowel compacte als grotere ruimtes. Door een gedeelte van de keuken af te sluiten is er geen afleiding van apparatuur, een spoelbak of een kookzone en de nodige accessoires op het keukenblad.

 

Zwevende keukens

Een zwevende keuken is niet geheel nieuw in de wereld van keukens. Zo zijn er al eerder zwevende keukenkasten geïntroduceerd, zogenaamde wandhangende kasten. Met deze keukentrends krijgt de zwevende keuken een nieuwe definitie. Vrijwel iedere keuken wordt voorzien van plinten voor een nette afwerking van de keuken. Een nieuw fenomeen is de keuken op stijlvolle pootjes. Hierdoor lijkt de ruimte opties groter, doordat er onder de keuken kan worden doorgekeken. Vooral bij een keukeneiland geeft dat een ontzettend ruimtelijk gevoel.

Productontwikkeling in de keuken

Naast de esthetische trends is er ook aandacht besteed aan de techniek. Zo zijn de scharnieren kleiner en subtieler gemaakt. Worden de binnenkant van de kasten en laden voorzien van andere kleurmogelijkheden dan enkel wit. Ook is de techniek van de laden versterkt en verstevigd waardoor de keuken een minimalistische uitstraling krijgt bij de uitvoering van extra brede en minder hoge laden.

Sfeervolle en functionele verlichting

Steeds meer mensen zien de kracht van juiste verlichting in. Verlichting moet niet alleen functioneel zijn maar ook iets toevoegen aan de sfeer. Er wordt steeds beter nagedacht over een lichtplan in de keuken. Denk niet alleen aan ingebouwde spots in een koof boven uw aanrecht. Maar ook aan speciale led-verlichting die is verwerkt in laden. Of denk aan subtiel verwerkte verlichting in de nis van een kast, rek of wandplank. Deze verlichting is ook te dimmen waardoor het niet alleen erg functioneel is, maar ook dient als sfeerverlichting waardoor uw keuken op een prachtige manier wordt uitgelicht.

Bijkeuken

Als afsluiter van de keukentrends van 2021 benoemen wij de bijkeuken. Want een goed georganiseerde voorraadkast kan tegenwoordig worden voorzien van handige keukenelementen uit de keuken. En steeds vaker kiezen mensen voor de realisatie van een complete bijkeuken als dit uiteraard haalbaar is in het huis. Denk bijvoorbeeld aan een lade onder de wasmachine en/of droger waar de wasmand op kan worden geplaatst. Of een complete kastenwand met uittrekbare laden. Dit maakt uw bijkeuken nog functioneler omdat u alle opbergruimte goed benut en vrijwel alles binnen handbereik is.

Wilt u de keukentrends 2021 in het echt bewonderen?

Bent u geïnspireerd geraakt door een aantal van deze keukentrends voor 2021? En wilt u deze graag in het echt bewonderen? Breng dan een bezoek aan Uw Keukenspeciaalzaak in de buurt. Wij staan voor u klaar en brengen graag advies uit over de mogelijkheden voor uw keuken, speciaal voor u.