Pantry keuken: fraai en functioneel

Pantry keuken: fraai en functioneel

Het is fraai én functioneel en steeds vaker te zien: de pantry keuken. Een handige asset in een grotere of split-level woning of uiteraard in een kantoorruimte. Maar wat is een pantry keuken precies en waar en wanneer gebruik je het?

Wat is een pantry keuken?

Laten we meteen beginnen met het definiëren van een pantry keuken. Een pantry keuken is een minikeuken of koffiecorner en kan op verschillende manieren worden samengesteld. Het is veelal secundair aan de reguliere keuken en uiterst comfortabel in geval van bijvoorbeeld een grotere of split-level woning of kantoorruimte.

Functionaliteit van een pantry keuken

Wat maakt een pantry keuken prettig in gebruik? Een pantry of minikeuken wordt uiteraard naar wens samengesteld. Dit zijn een aantal meest gekozen opties: een spoelbak met (kokendwater-) kraan, een koelkast (met vriesvak), een vaatwasser en een oven of magnetron. Maak het functioneel door bovenkasten te kiezen en hier servies en dergelijke spullen in op te bergen. Of kies voor een paar planken waar persoonlijke accessoires een plek krijgen.

Pantry als koffiecorner of minikeuken

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het indelen van een pantry keuken die past bij uw wensen. Regelmatig wordt een pantry ingericht als koffiecorner. Ideaal om niet met warme dranken door een grote ruimte te hoeven lopen. Maar letterlijk bij de hand wanneer het u uitkomt. Meer dan een keukenblad met keukenkast(en) en een eventuele koelkast is dan al voldoende.

Is de wens er om er een minikeuken van te maken? Overweeg dan of het mogelijk is om te kiezen voor een (onderbouw)koelkast, vaatwasser, magnetron of oven en spoelbak met keukenkraan. Zo heeft u alles bij de hand. Van koelen tot opwarmen.

Wanneer is een pantry handig?

Een pantry keuken is handig als de reguliere keuken zich niet op dezelfde verdieping als de woonkamer bevindt. Of als u bijvoorbeeld een grote leefruimte heeft waar de keuken zich aan de ene kant van de ruimte bevindt en u bijvoorbeeld een sfeervolle barfunctie wilt toevoegen bij het zitgedeelte aan de andere zijde van de woning.

Verborgen of open pantry

Soms mag een pantry de show stelen. Denk bijvoorbeeld aan een barfunctie met sierlijke drankflessen en bijpassende accessoires. Of een minimalistische look die de ruimte verfraaid. Maar ook geven mensen de voorkeur aan een verborgen pantry. Er wordt dan gekozen voor zogenaamde pocketdeuren. Dit zijn een soort harmonicadeuren die de pantry afsluiten waardoor deze geen prominente plek in de ruimte inneemt.

Installatie van een pantry

Afhankelijk van de indeling van een pantry is het goed om alvast na te denken over de installatie. Wilt u een koffiecorner met enkel een koelkast, dan is alleen een stroomvoorziening noodzakelijk. Overweegt u om ook een keukenkraan en/of vaatwasser te installeren? Dan is een watervoorziening nodig en moet leidingwerk worden voorbereid om de pantry aan te sluiten. Bespreek uw wensen met uw keukenspecialist zodat hij eventueel een installatietekening voor u kan uitwerken. Zo bent u er zeker van dat u profiteert van het gemak van een pantry keuken.

Wilt u zelf ook graag een pantry keuken?

Bent u geïnspireerd geraakt door het lezen over een pantry keuken en wilt u zelf ook graag een dergelijke oplossing voor uw situatie? Kom dan langs bij Uw KeukenSpeciaalzaak bij u in de buurt en wij adviseren u graag bij het realiseren van uw pantry keuken.