Selsiuz kokend water kraan

De Selsiuz kokend water kraan is een keukenkraan met vele voordelen. Benieuwd welke mogelijkheden deze keukenkraan voor u kan bieden? Maak kennis met de Selsiuz 3-in-1 kraan.

Voordelen van Selsiuz kraan

Wat zijn de voordelen van de Selsiuz kraan? De belangrijkste voordelen hebben wij voor u op een rij gezet:


3-in-1 keukenkraan

De Selsiuz heeft drie functionaliteiten, het geeft koud, warm en kokend water. Dit allemaal vanuit één kraan, waardoor u geen extra kraantje op uw aanrecht kwijt hoeft voor kokend water.

Veilige keukenkraan

De Selsiuz kokend water kraan is een veilige kraan omdat deze aan beide zijden van de kraan een aparte knop heeft om te bedienen. De hendel (aan de rechterzijde) geeft koud of warm water. De knop aan de linkerzijde van de kraan bevat een veer. Als u kokend water laat stromen en u laat de knop los, schiet deze automatisch terug en zorgt er daarmee voor dat het kokend water niet kan blijven stromen. Wel zo’n prettig idee, voor uzelf maar ook zeker als u thuis kleine kinderen rond heeft lopen.

Daarbij beschikt de kraan over safe touch. Er lopen twee buizen door de kraan waardoor de buitenzijde niet heet wordt. Dit wil zeggen dat u altijd de kraan kunt vastpakken zonder uw hand te verbranden.

Efficiënte keukenkraan voor dagelijks gemak

Niet meer hoeven wachten op de waterkoker die uw water heeft opgewarmd, nee. Direct kokend water uit de kraan wanneer u dit wilt. Een kopje thee is zo gezet. Maar ook de bereidingstijd tijdens het koken kan met ongeveer 10 minuten worden verkort. Water voor de pasta, groenten of rijst hoeft niet eerst te verwarmen op uw kookzone maar u tapt direct kokend water uit de keukenkraan. Gemak zit ‘m ook in het blancheren van groenten, desinfecteren van babyflesjes en spenen, maar ook tomaten ontvellen of keukenapparatuur reinigen. Kortom; met de Selsiuz haalt u een efficiënte keukenkraan voor dagelijks gemak in huis.

Zelf installeren

Bent u zelf een beetje handig? Dan is het goed te doen om de Selsiuz kokend water kraan zelf te installeren in uw keuken. Er is een eenvoudige handleiding beschikbaar die u precies vertelt hoe u de kraan kunt monteren. Een steeksleutel en een ijzerzaag zijn alles wat u nodig heeft om aan de slag te kunnen.

Zuinig in gebruik

Waar u voor een kopje thee voorheen de waterkoker vulde met water en een deel daarvan niet gebruikte, tapt de Selsiuz precies de juiste hoeveelheid kokend water die u nodig heeft. Met de combi-boiler krijgt u altijd direct warm water. Dit betekent dat u geen water verspild. Het water laten stromen door lange leidingen voordat het warme water komt, behoort tot het verleden.

Selsiuz kraan modellen

De Selsiuz kraan is verkrijgbaar in drie modellen: haaks, rond en de XL met flexibele spoeldouche-functie. En voor elk van deze modellen is de Selsiuz uitvoerbaar in de kleuren: steel, inox, copper, gold en gun metal. Daarnaast is de kraan ook verkrijgbaar in chrome in de modellen haaks of rond.

Bijpassende gekleurde spoelbak

Kiest u voor een gekleurde Selsiuz kraan? Weet dat u dan ook kunt kiezen voor een bijpassende kleur spoelbak van Lanesto. Deze spoelbakken zijn verkrijgbaar in de kleuren inox, copper, gold en gun metal. Dat geeft uw keuken nét dat beetje extra.

Selsiuz boilers

Er bestaan drie type Selsiuz boilers met elk hun eigen functie. Het is dan ook goed om te weten wat die functies zijn als u kiest voor de Selsiuz kokend water kraan.

Single boiler | de single boiler geeft alleen kokend water
Combi boiler | de combi boiler zorgt voor kokend en warm water
Combi extra boiler | de combi extra boiler zorgt voor kokend water en onbeperkt warm water

De Selsiuz 5-liter boilers leveren 3,7 liter kokend water maar kunnen ook direct warm water leveren van ca. 55°C (met uitzondering van de single boiler, deze geeft alleen kokend water). Is de boiler leeg? Dan duurt het ongeveer 18 minuten voordat het weer gevuld is met opgewarmd water.

Meer weten over de Selsiuz kokend water kraan?

Wilt u meer weten over de Selsiuz kokend water kraan? Bijvoorbeeld omdat u overweegt om een Selsiuz in uw nieuwe keuken te plaatsen of omdat uw huidige keukenkraan aan vervanging toe is? Kom langs bij uw keukenspeciaalzaak in de buurt en bespreek uw wensen!