Koelen en vriezen

Koel- / vriescombinaties

Ideaal voor als u geen ruimte heeft voor een aparte vriezer en koelkast, de kracht van de combinatie. Er zijn drie verschillende opties die zowel koelen als vriezen; de koelkast met vriesvak, de koel- vriescombinatie en de upside-down koelkast. Heeft u wat minder ruimte tot uw beschikking? Dan is de koelkast met vriesvak een goede optie. Bij een koel-vriescombinatie kunt u beide gedeeltes afzonderlijk van elkaar openen. Ideaal want zo warmt het andere gedeelte niet op. Ook is de temperatuur afzonderlijk regelbaar; Dit is niet het geval bij een upside-down koelkast. Deze is maar regelbaar met één koelcircuit. Wanneer u dus de temperatuur verhoogt bij uw koelgedeelte, dan verhoogt hij automatisch ook bij het vriesgedeelte.

Wijnklimaatkasten

De echte kenners zullen het beamen. Wijn moet op de ideale temperatuur zijn, zodat zijn smaak zich volledig kan ontplooien. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een wijnklimaatkast of een wijnkoelkast in de keuken. Maar wat is het verschil tussen een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast? In een wijnkoelkast is het alleen mogelijk om te koelen. In een wijnklimaatkast is het ook mogelijk om de wijn te verwarmen. Een wijnkoelkast wordt in de regel eerder gebruikt om direct de wijn te serveren. In het geval van een wijnklimaatkast is dat ook mogelijk maar is het apparaat er daarnaast beter op ingesteld om wijn voor een langere termijn te bewaren onder de juiste omstandigheden.

Lees onze blog voor wijnliefhebbers

Vraag nu gratis ons
'speciaal boek voor u' aan!

Wilt u zeker zijn dat u niets over het hoofd ziet bij de aanschaf van uw nieuwe keuken? We hebben alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in ‘een speciaal boek voor u’.

Vraag direct aan