Welke keukenapparatuur past bij u?

Welke keukenapparatuur past bij u?

Keukenapparatuur is de basis van uw keuken. Meestal wordt er eerst gekeken naar de stijl, kleur en uitstraling van uw keuken. Alleen is het de keukenapparatuur die u gebruikt om uw eten te bereiden, koelen en verwarmen. Wat heeft u nu echt nodig in de keuken en wat is een fijne en functionele upgrade van uw keuken? Kortom, wat is handig om te weten voordat u deze keuze maakt? Wij delen het graag speciaal met u in dit artikel.

De keukenapparatuur in een Nederlands huishouden

In de meeste keukens van een gemiddeld Nederlands huishouden worden vaak de volgende keukenapparatuur geplaatst.
• Vaatwasmachine
• Koelkast
• Kookplaat
• Afzuiging
• Oven

Is er iets meer budget beschikbaar? Dan kunt u denken aan een inbouw koffiemachine en/of een wijn klimaatkast. Dit maakt uw keuken net even completer. Staat u voor de keuze om nieuwe keukenapparatuur uit te zoeken? Met welke informatie bent u dan geholpen? Wij hebben een aantal zaken op een rij gezet zodat u goed voorbereid uw zoektocht begint.

Hoe energiezuinig is de keukenapparatuur?

Een energielabel loopt van A tot en met G. Voorheen werd er gebruik gemaakt van A-plusjes, maar sinds 1 maart 2021 zijn alle labels opnieuw gerangschikt. Een apparaat met een A-label is enorm duurzaam. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat apparatuur nog geen A-label heeft omdat dit gericht is op de toekomst. Zo kunnen innovatieve apparaten een A-label krijgen zonder te hoeven werken met plusjes. Kortom, schrik niet als een nieuw apparaat een B- of C-label heeft. Een B- of C label kan zomaar het oude A+ label zijn. Wel is het zo dat hoe duurzamer het apparaat, des te minder energie wordt verbruikt. Een stelregel is dat ca. 30% van het totale stroomverbruik afkomstig is van keukenapparatuur. Goed om te weten. En daarom ook goed om kieskeurig te zijn bij het samenstellen van de apparatuur.

Kies meer apparaten van hetzelfde merk

Creëer een win-win situatie door meerdere apparaten van één leverancier te kiezen. U krijgt in sommige gevallen korting als u minimaal 4 apparaten van één merk kiest. Deze kunt u registreren via de website van de betreffende leverancier en daarmee krijgt u vaak een verlengde garantie op alle geregistreerde apparaten.

Voldoende ruimte

Uiteraard speelt de ruimte van uw keuken een belangrijke rol in de te kiezen keukenapparatuur. Heeft u voldoende kastruimte om uw spullen op te brengen, dan kunt u overwegen om een keukenkast te vervangen voor een keukenapparaat. Heeft u een compacte keuken dan is het aan te raden om de noodzakelijke apparatuur te kiezen en daarnaast voldoende opbergruimte te hebben.

Luxe apparatuur

Net geven we aan wat de meest verkochte keukenapparatuur in Nederland is. Heeft u meer budget of speciale wensen? Dan is het natuurlijk interessant om te kijken naar luxe keukenapparatuur zoals een warmhoudlade, ingebouwde koffiezetautomaat, dubbele oven of wijnklimaatkast. Overweeg van tevoren of u dit allemaal gebruikt en of het extra energieverbruik geen probleem voor u is.

Welke keukenapparatuur past bij u?

Hopelijk heeft u een goed idee gekregen waar u op kunt letten bij het uitzoeken welke keukenapparatuur het beste bij u past. Heeft u specifieke vragen of wilt u graag uw vragen voorleggen aan de keukenspecialist? Breng dan een bezoek aan een Uw Keukenspeciaalzaak bij u in de buurt.