Keuken van de toekomst

Keuken van de toekomst

De keuken van de toekomst bevat slimmigheidjes die naadloos aansluiten op uw woon- en kookwensen. Alvast een voorproefje hoe de keuken van de toekomst eruit ziet?

Slimme keukens

Slimme keukens maken het ons een stukje gemakkelijker. Dat gebeurt nu al in zekere mate maar dat kan nog veel verder worden doorgevoerd met de technologie die in aantocht is. Een slimme keuken zoals wij die nu kennen werkt vooral met behulp van een app. De gerenommeerde keukenapparatuur-merken hebben een app waarmee u uw huishoudelijke apparaten maar ook uw keukenapparatuur kunt bedienen.

Met een druk op de knop zet u uw oven automatisch aan om voor te verwarmen. Bij thuiskomst kan de pizza er gelijk in. Of u kunt vanuit uw bed de koffiemachine al aan het werk zetten zodat u direct kunt genieten van uw eerste kopje vers gemaakte koffie zodra u uw bed uitstapt. Een paar voorbeelden van de slimme keuken die nu al te realiseren zijn, maar het gaat verder..  

Koken via wifi

Met behulp van wifi wordt koken voor iedereen een makkie. Van student tot amateur chefkok. Zo heeft AEG een slimme camera: CookView®. De nieuwe generatie AEG ovens zijn uitgerust met een CookView camera. Via de AEG Kitchen-app kiest u uw gerecht en vervolgens zorgt de app dat de oven juist wordt ingesteld. Met de camera houdt u het kookproces in de gaten en past u tussentijds de instellingen aan.

  

Ook Siemens maakt gebruik van een camera maar dan verwerkt in de koelkast. Hierdoor kunt u via de Home Connect app van Siemens eenvoudig vanuit de supermarkt bekijken wat u mist in uw koelkast. Of wat dacht u van de spraakgestuurde ovendeur van Siemens? Heeft u een warme ovenschaal in uw handen, dan is het handig om via spraak aan te geven dat de ovendeur moet worden geopend.

   

Wilt u uw lievelingsgerecht van a tot z door uw oven laten bereiden? Kies dan voor de Miele dialog oven. Met de Miele@Home app geeft u aan welk gerecht u wilt en de oven regelt zelf de juiste instellingen. Het gaat zover dat u uw complete maaltijd in de oven kunt schuiven en de rest gaat vanzelf. Dit is mogelijk door de M Chef-technologie van Miele. Het komt erop neer dat ieder product in volume wordt verwarmd, door-en-door. In tegenstelling tot traditionele ovens waarbij van buitenaf wordt verwarmd. Door de elektromagnetische golven wordt het product dus volledig door verwarmd. Hierdoor is het mogelijk om een vis in een ijsblok te garen zonder dat al het ijs is gesmolten.. ware kunst!

  

Multifunctionele keukenbladen

Als we nog een stap verder gaan, dan kunt u rekenen op multifunctionele keukenbladen en achterwanden. Denk bijvoorbeeld aan geïntegreerde warmtebronnen in uw keukenblad. Hierdoor heeft u geen kookplaat meer in uw blad maar de volledige werkruimte tot uw beschikking, totdat u ervoor kiest om op het blad te willen koken.
Of u kiest ervoor om uw product op het aanrecht te wegen middels een weegschaal-functionaliteit. Blader een digitaal receptenboek door in uw blad laat producten op uw aanrecht koelen. Kortom; uw slimme keukenblad wordt een veelzijdige en handige keukenhulp.

Meer weten over de keuken van de toekomst?

Wilt u meer weten over de slimme technologieën die nu worden toegepast in de keuken en hoe u hier handig gebruik van kunt maken? Maak dan een afspraak bij Uw KeukenSpeciaalzaak bij u in de buurt en wij helpen u graag bij het samenstellen van uw slimme keuken.