Keukeninstallatie, montage en aansluiting

Keukeninstallatie, -montage en -aansluiting

Het spreekt zo voor zich. U heeft uw nieuwe keuken uitgezocht bij uw keukenzaak. U verwacht bij de montage van de keuken, dat alles direct zodanig wordt geïnstalleerd, gemonteerd en aangesloten zodat u de keuken direct kunt gebruiken. Toch is dit niet altijd het geval bij iedere keukenzaak. We vertellen u graag iets meer over de verschillen tussen installatie, montage en aansluiting zodat u weet wat u mag verwachten van Uw Keukenspeciaalzaak. Bij ons is namelijk alles altijd all-in als u een keuken koopt.

Keukeninstallatie

Voor de installatie van een keuken kunt u denken aan loodgieter- en elektricienwerkzaamheden. Omdat dit een nauwkeurig werkje is, alles moet per slot van rekening exact op de juiste plek worden voorbereid om alle apparatuur aan te sluiten, wordt er van tevoren een installatietekening gemaakt. Dit kan nadat de keukenruimte is ingemeten waardoor er geen twijfel meer is over de maatvoering. In de installatietekening wordt aangegeven waar het leidingwerk, de luchtafvoer en evt. gasleiding moet lopen. Maar ook op welke posities de stopcontacten komen.

Aan de hand van de installatietekening bereiden de loodgieter en elektricien de keuken voor. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan kan u de installatietekening vaak vroegtijdig aan de aannemer verstrekken. Dan wordt het voorbereidende werk direct vanuit de bouw verricht. Als u een bestaande keuken heeft waarbij u de indeling wilt aanpassen, moet u ook rekening houden met het verleggen van leiding- en elektriciteitswerk. En kiest u voor een nieuwe keuken waarbij u de bestaande keukenindeling behoudt, dan zal dit voorbereidende werk niet nodig zijn.

Keukenmontage

Zijn de voorbereidende installatiewerkzaamheden verricht. Dan is uw keuken gereed om te worden gemonteerd. Dit houdt in dat de keukenkasten worden geplaatst, het werkblad wordt bevestigd en de apparatuur op hun plek worden gebracht.

Keukenaansluiting

Tot slot is er de laatste stap, de keukenaansluiting. Dit betekent dat alle apparatuur wordt aangesloten. De stekker in het stopcontact. De kraan aangesloten zodat deze werkt en heeft u gas, dan wordt de kookzone hierop aangesloten.
Zo bent u verzekerd van een keuken die werkt. Een keuken waar u direct van kunt genieten zodra onze vakmensen zijn vertrokken.

Als u een nieuwe keuken gaat kopen, verwacht u wellicht dat dit allemaal bij de aankoopprijs in zit. Wij adviseren u om dit altijd na te vragen, omdat dit niet voor alle keukenzaken de standaard is. Schaft u uw keuken aan bij Uw Keukenspeciaalzaak, dan kan u er vanuit gaan dat dit altijd bij de prijs in zit. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen en/of extra kosten te staan. En kunt u binnenkort genieten van een keuken, speciaal voor u.

Ervaar het zelf

Breng een bezoek aan Uw Keukenspeciaalzaak bij u in de buurt en ervaar zelf het grote gemak waarop u uw keuken bij ons samengesteld. En niet alleen het ontwerp, maar ook de realisatie wordt van a tot z voor u geregeld. Graag tot binnenkort!